Hidroelectrica a vandut sase din cele 16 microhidrocentrale scoase la licitatie in octombrie 2008, cu aproape 22 milioane lei, companiilor Wienstrom GmbH din Austria si SC Beny Alex SRL din Romania. "Pentru celelalte 10 microhidrocentrale s-a dat un nou anunt de licitatie si s-au pus in vanzare dosarele de prezentare incepand cu data de 15 decembrie 2008. Licitatia va avea loc in luna februarie 2009", potrivit reprezentantilor Hidroelectrica. Cinci microhidrocentrale au fost vandute catre Wienstrom GmbH si una societatii Beny Alex SRL. Lotul de 16 microhidrocentrale fusese scos la licitatie in octombie 2008. Urmatorul lot de microhidrocentrale ce va fi scos la vanzare va fi stabilit in lunile urmatoare.
Pentru cele 16 microhidrocentrale fusesera cumparate dosarele de prezentare de catre un numar de 20 de firme din tara si din strainatate (Austria, Finlanda, Germania, Italia, Ungaria), au mai precizat reprezentantii Hidroelectrica.
Wienstrom GmbH, a mai achizitionat in 2008 de la Hidroelectrica un lot de 17 microhidrocentrale (din bazinele raurilor Moldova, Dorna, Gurghiu, Oltet, Negrisoara, avand o putere instalata totala de 10,58 MW), pentru 28 milioane euro, a anuntat Hidroelectrica in luna iunie 2008, si inca cinci microhidrocentrale din bazinul raului Ilfov (judetul Dambovita), in martie 2008.
Hidroelectrica mai are de privatizat 63 de microhidrocentrale, ca urmare a angajamentului asumat de Romania in cadrul negocierilor de aderare la Uniunea Europeana, prin care Hidroelectrica a avut de privatizat un portofoliu de 150 microhicentrale. Pana acum, Hidroelectrica a vandut 87 microhidrocentrale.
Hidroelectrica este controlata de stat prin Ministerul Economiei si a acoperit, in 2007, 25% din consumul de energie la nivel national. Compania are peste 5.000 angajati. Hidroelectrica administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de 6.335 MW. Hidroelectrica face parte din proiectul Companiei Energetice Nationale (CEN), alaturi de Electrica si de Complexurile Energetice Rovinari si Turceni.