Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest anunta lansarea de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a ghidului pentru Axa prioritara 3 "Imbunatatirea infrastructurii sociale" a Programului Operational Regional (POR), domeniul major de interventie 3.3. "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta".
Andreea Atanasiu, expert promovare la Biroul de Informare si Comunicare Publica ADR N-V, ne-a comunicat ca obiectivul specific al domeniului major de interventie 3.3. "Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta" il reprezinta imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare prin reducerea timpului de interventie pentru acordarea primului ajutor calificat si pentru interventii in situatii de urgenta. Pentru Regiunea Nord-Vest, pentru acest domeniu, sunt disponibile 12,03 milioane de euro pe acest domeniu de interventie. Beneficiarii eligibili ai domeniului 3.3. sunt asociatiile de dezvoltare intercomunitare formate din consiliile judetene ale regiunilor de dezvoltare. Astfel, pentru Regiunea N-V, beneficiarul eligibil este Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Transilvania de Nord, care este in curs de infiintare si care va avea ca asociati Consiliile Judetene din Cluj, Bihor, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Salaj, Maramures. Aceasta va avea scopul de a pregati si a promova proiecte pentru dezvoltarea regionala de interes comun pentru cele sase judete asociate, in domeniile serviciilor sociale, transport, mediu, mediu de afaceri, turism si de a obtine finantari interne si externe necesare derularii acestora.
Asociatia va acoperi minimum 2% din valoarea cheltuielilor eligibile, iar valoarea totala a proiectului este cuprinsa intre minimum 10.000.000 si maximum 50.000.000 de lei (suma cheltuielilor eligibile si neeligibile inclusiv a TVA aferenta). Durata de implementare a activitatilor proiectului (perioada cuprinsa intre data semnarii contractului de finantare si data finalizarii ultimei activitati prevazute in cadrul proiectului) nu poate depasi data de 31 iulie 2015. Pentru mai multe informatii si pentru ghidul solicitantului, vizitati mini-site-ul POR, gazduit de site-ul www.nord-vest.ro.