Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va debloca pentru o perioada de sase luni conturile televiziunii publice, interval in care va fi derulat un proces de reorganizare a TVR, procedura fiind aprobata, astazi, de Guvern, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.
Potrivit surselor citate, Executivul a decis deblocarea conturilor TVR prin hotarare adoptata in sedinta de azi.
"S-a decis suspendarea procedurii de blocare a conturilor TVR pentru sase luni, interval in care va fi derulat un proces de reorganizare a televiziunii publice. Deblocarea a fost posibila in urma suspendarii datoriilor catre buget pentru acelasi interval", au aratat sursele.
Solicitat de jurnalisti sa confirme aceasta informatie, premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul a adoptat o hotarare care permite TVR sa functioneze in continuare, dar ca este necesar ca la aceasta institutie sa fie derulat un proces de restructurare in vederea depolitizarii si eficientizarii managementului.
In luna mai, ANAF a blocat in totalitate conturile operationale ale Televiziunii Romane, din cauza datoriilor acumulate din 2005 pana la finalul anului 2011 catre bugetul de stat,,6 in valoare de 272,69 milioane lei.