Romania va avea asigurata o crestere economica si in acest an, in ciuda scaderii produsului intern brut (PIB) din primul trimestru cu 6,4%. Aceasta este concluzia guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, transmisa la Forumul Financiar Central si Sud-Est European.
"Raman in continuare la ideea de crestere economica, nu la fel ca in 2008, ci intr-o anume normalitate", a spus Isarescu. Guvernatorul afirma, in urma cu cateva zile, ca punctul minim al recesiunii Romaniei - care este, in opinia sa, una in forma de litera V - a fost inregistrat in primul trimestru. Isarescu a mai precizat ca, in trimestrul doi, economia ar putea sa evolueze mai bine decat in perioada echivalenta din 2008. Economia romaneasca s-a contractat in primul trimestru al acestui an cu 6,4% faţa de acelasi interval din 2008. Previziunile lui Mugur Isarescu se bazeaza pe prevederile acordului cu Fondul Monetar International (FMI), de care avea nevoie Romania. In viziunea lui Mugur Isarescu cresterea economica a Romaniei va continua pe baza resurselor interne si externe, asigurandu-se totodata macrostabilitatea tarii. Mugur Isarescu este unul dintre cei mai buni economisti romani, care indeplineste in prezent funcţia de guvernator al Bancii Nationala a Romaniei.
De asemenea, el a fost prim-ministru al Romaniei in perioada 22 decembrie 1999 - 28 noiembrie 2000, perioada din care a inceput cresterea economica a Romaniei, care a durat 9 ani, continuand si in perioada de 8 ani a celor doua guverne succesive, unul condus de social-democratul Adrian Nastase (2000 - 2004) si celalalt de liberalul Calin Popescu Tariceanu (2004 - 2008).