Daca pana acum productia lunara realizata de Commet Tecuci se ridica la aproximativ 300 de tone, luna iunie s-a incheiat cu o productie cu aproximativ 100 de tone mai mica. Potrivit explicatiilor date de Iulian Necula, liderul Sindicatului Liber si Independent, acest rezultat a fost obtinut in urma grevei, dar si a faptului ca muncitorii nu beneficiaza de conditii bune de munca.

"Dupa cele doua saptamani de greva, dar si pentru ca nu avem toate utilitatile care sa ne asigure conditii optime de munca, ne-au provocat o pierdere de aproximativ o suta de tone de constructii metalice. Avand in vedere ca un kilogram de constructii metalice se vinde cu 0,80 euro, pierderea totala se va ridica la aproximativ 80.000 de euro, adica atat cat este fondul de salarii necesar pentru plata veniturilor tututor celor aproximativ 300 de angajati ai societatii", a declarat Iulian Necula.

Inca se asteapta semnarea CCM

Angajatii de la Commet Tecuci inca lucreaza fara contract colectiv de munca. Amintim ca reprezentantii sindicatului si patronatul au semnat un acord prin care cei din urma promiteau ca vor accepta revendicarile salariale ale muncitorilor si pana la 15 iulie vor semna CCM aferent perioadei 2008-2009.

"La o saptamana de la reluarea activitatii nu a avut loc nicio shimbare. Am primit salariile pe care trebuia sa le incasam in mai, insa banii pe care trebuia sa-i primim in iunie nu ne-au fost livrati pe carduri", a spus Iulian Necula.