Perioada Sarbatorilor de Paste este caracterizata de o tendinta accentuata a craiovenilor de a face cumparaturi. Fiecare companie are insa propria politica atunci cand vine vorba de alocarea unui buget pentru prime.
In aceasta perioada, unele companii obisnuiesc sa-si recompenseze angajatii cu prime de Paste. Unele firme au deja traditie in acest sens. "In contractul colectiv de munca al angajatilor e prevazut ca acestia sa primeasca prime de patru ori pe an - de Craciun, de Paste, de vacanta si de ziua institutiei. Astfel, saptamana viitoare, angajatii vor primi prime de Paste de aproximativ un milion si jumatate, un milion sase sute", a spus Cornel Mondea, directorul Electroputere SA. In aceeasi categorie se inscriu si angajatii companiei Daewoo, care primesc prime atat de Craciun, cat si de Paste. "Deocamdata, nu a fost stabilita o suma, insa banuiesc ca va fi in jur de trei-patru milioane de lei, ce vor fi distribuiti saptamana viitoare", a declarat purtatorul de cuvant al Daewoo.
Si angajatii Regionalei CFR primesc bani in plus la salariu. Potrivit spuselor lui Gheorghe Fratica, lider sindical CFR, lucratorii de la cai ferate vor primi saptamana viitoare prime in valoare de 3,3 milioane de lei.
Prime de miel dupa posibilitati
Singurii care au primit deja primele de Paste sunt salariatii societatii Avioane Craiova. "Angajatii au primit deja prima de Paste sub forma de tichete cadou in valoare de 3,3 milioane de lei", a spus Pantelimon Valceanu, directorul societatii.
Fiecare companie are insa propria viziune asupra modului in care-si motiveaza angajatii. Astfel, in Craiova sunt si salariati mai putin norocosi, carora li s-au taiat "banii de miel". Printre acestia se numara lucratorii de la CET 2 Isalnita, care nici nu au primit si nici nu au sanse prea mari sa primeasca astfel de prime. In aceasta categorie se inscriu pentru moment si salariatii Electrica Oltenia. Surse oficiale din cadrul Electrica Oltenia au declarat ca sindicalistii i-au solicitat investitorului ceh prime de Paste, insa deocamdata totul este in stadiul de negociere.