B365.realitatea.net informeaza: Oprescu: Toti bucurestenii vor primi subventie pentru caldura in aceasta iarna
Urmeaza o noua iarna cu subventie la caldura. Desi in urma cu cateva saptamani anuntase ca doar 500.000 de persoane vor mai primi subventie la caldura in acest an, joi, primarul general, Sorin Oprescu s-a razgandit. Toti bucurestenii vor plati la iarna 170 lei pe gigacalorie in loc de 318 lei, cat este pretul real.
"Primaria Capitalei va suporta subventia la caldura de la 170 lei la 318 lei pentru toti bucurestenii", a declarat primarul general.
Tot Sorin Oprescu spunea in urma cu cateva saptamani ca Primaria are bani sa plateasca subventia la caldura in aceasta iarna doar pentru aproximativ 500.000 persoane, care au venituri mici si nu pot suporta pretul real al gigacaloriei.
In acelasi timp, primarul general vrea sa ceara Guvernului Romaniei sa stearga penalitatile pe care Primaria Capitalei le are catre ELCEN, in valoare de 800 milioane lei. "In felul acesta vom putea plati din datoriile istorice pe care le avem si sa mai ramana bani pentru subventii", a spus Sorin Oprescu.
Datoria Primariei Capitalei catre ELCEN este de 500 milioane lei, din care edilul-sef spune ca s-a platit deja aproximativ 290 milioane lei.