Sa fie curatenie, mancare buna, dascali bine pregatiti si siguranta pentru copii. Asta asteapta parintii de la gradinitele sau scolile in care-si vor inscrie copiii in viitorul an de invatamant. Ofertele unitatilor scolare pot fi "cantarite" la Targul "ßcoala bucuresteana", deschis ieri la Palatul Copiilor din Capitala.
La evenimentul care va avea loc pana la 12 aprilie participa reprezentanti din 220 de gradinite si scoli generale din Bucuresti. Se stie ca inscrierile pentru viitorul an scolar au inceput deja, atat pentru ciclul primar, cat si pentru cel prescolar. In conditiile in care fiecare om poate sa-si inscrie copilul unde vrea, fara sa mai existe criteriul distantei intre domiciliu si unitatea scolara, e clar ca exista o competitie acerba intre institutiile de invatamant. Discutiile cu parintii prezenti la eveniment au aratat ca exista cateva criterii de alegere a unei scoli sau gradinite, dupa caz. "Sa fie siguranta pentru copii, curatenie, mancare buna si educatori competenti", a sintetizat problema Aurel Mustetea, care venise cu nepotica de 3 ani in cautarea gradinitei ideale.

Parinti perfecti

Dascalii prezenti la targ ne-au spus ca in ziua de azi trebuie sa faca mai mult decat sa-i invete pe elevi limba romana, matematica, geografie si toate celelalte materii. Copiii vad in jurul lor ca in ziua de azi cartea nu te mai ajuta sa ai bani, in timp ce parintii nu se ocupa de educatia propriilor odrasle. Asa se face ca, daca parintii cauta scolile perfecte, in schimb profesorii isi doresc parintii perfecti, dedicati copiilor lor. "Trebuie sa-i atragem pe elevi spre carte. Le spunem ca, daca invata bine, daca stiu o limba straina, atunci se pot descurca in viata, chiar daca unii vor ajunge si pe alte meleaguri. Dar e greu sa spui asta unui copil care vine de-acasa cu ideea ca numai banii conteaza, nu si cartea, mai ales daca vine dintr-o familie saraca. Iar la noi sunt multi copii din familii modeste", ne-a spus Dan Moga, directorul ßcolii nr. 6 din cartierul Baneasa.