Pentru aproximativ trei ore, persoanele aflate in cautarea unui loc de munca vor putea astazi sa aleaga din peste 850 de posturi. Acestea se adreseaza atat persoanelor cu studii superioare, cat si celor cu studii medii, calificate sau necalificate.
Astazi, intre orele 9.00-12.00, sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Dolj va fi gazda Bursei locurilor de munca pentru ramurile deficitare in forta de munca. "Este pentru prima oara cand organizam o astfel de bursa. Evenimentul este organizat de AJOFM Dolj in cadrul manifestarilor prilejuite de a VII-a editie a Festivalului Sanselor Tale ce se defasoara in Craiova in perioada 15-18 noiembrie", a declarat Daniela Neagoe, directorul adjunct al AJOFM Dolj. Potrivit acesteia, ramurile deficitare in forta de munca sunt cele in care exista oferta de locuri de munca, dar in care angajatorii nu reusesc sa-i pastreze pe angajati pentru o perioada lunga de timp pe respectivele posturi. Printre aceste ramuri se numara, de exemplu, confectiile, constructiile si industria constructiilor de masini. "Sunt domenii in care nu sunt masuri de a stabiliza personalul. Multe din locurile oferite la bursa sunt posturi de pe care personalul a plecat dupa o luna-doua", a declarat Eugen Mirea, sef serviciu agentie locala. Fluctuatia de personal din aceste domenii poate fi cauzata, potrivit specialistilor, atat de lipsa de masuri de stabilizare, cat si de tentatia strainatatii.
Obiectivul principal al acestei burse il constituie cresterea sanselor de angajare a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca. "Bursa constituie un prilej ca oferta si cererea sa se intalneasca direct", a spus Daniela Neagoe. La randul lor, agentii economici participanti vor putea sa-si recruteze personal fara intermediari.
14 agenti economici la bursa locurilor de munca
Potrivit informatiilor primite de la AJOFM Dolj, pana ieri-dimineata, la eveniment isi anuntasera prezenta 14 agenti economici. "In cadrul acestei burse vor fi puse la dispozitia persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca peste 850 de oferte", a mai spus Daniela Neagoe. Dintre acestea, sase sunt pentru absolventi de studii superioare (inginer cadastru, consilier juridic, arhitect), aproximativ 100 pentru absolventi de studii medii, iar aproximativ 600 pentru muncitori calificati in domeniile constructii, confectii sau industria constructoare de masini. Restul de vreo 60 de locuri de munca ofertate astazi sunt pentru muncitori necalificati.