Cotidianul.ro : Atac de tip servicii secrete la Crin Antonescu

Ghita nu se lasa

Controversatul patron al Romania TV, Sebastian Ghita, acuzat de Sorin Rosca Stanescu ca este "ofiter acoperit" si de Ioan Niculae ca este "informator al SRI", incearca, in loc sa lamureasca acuzatiile care i se aduc, sa manjeasca imaginea unuia dintre adversarii lui Traian Basescu, Crin Antonescu, care nu a fost niciodata nici macar suspectat - precum Ghita - de legaturi cu serviciile secrete sau de afaceri oneroase cu statul ori de coruptie.
Dupa ce campania de falsuri grosolane a Romania TV, fara precedent in media, prin care se incerca denigrarea PNL si a lui Crin Antonescu a dat gres, Ghita a trecut el insusi la atacuri fara perdea.
In stilul lui Traian Basescu, Ghita a incercat sa dea "lovitura" miercuri. Crin Antonescu "este consiliat de fosti directori ai SRI si SIE, Virgil Magureanu si Catalin Harnagea", a acuzat Ghita.
"Este grav faptul ca, atunci cand niste jurnalisti de la RTV exprima un punct de vedere fata de Antonescu, agenti dovediti ai fostei Securitati ceausiste (Ghita ii numea astfel pe Sorin Rosca Stanescu si Dan Voiculescu- n.r.) sar sa il apere pe cel care este consiliat de Magureanu si de Harnagea", a declarat Ghita, pentru Ziare.com.
Miercuri seara, Catalin Harnagea a contrazis ferm afirmatiile lui Ghita, declarand, la Realitatea TV, ca nu a fost vreodata si nici nu este consilier al lui Crin Antonescu.
"Ce pot sa confirm e ca NU sunt consilierul domnului Antonescu. Va spun cu siguranta ca nu sunt. Il cunosc pe domnul Antonescu de destul timp, nu de ieri de azi, chiar intre 1996 si 2000 am fost colegi in aceeasi coalitie si dupa 2000 am avut destul de multe contacte. Nu cunosc de unde a scos Sebastian Ghita ca as fi consilierul lui", a declarat Harnagea.
Atacul de tip servicii secrete al lui Ghita la candidatul USL la prezidentiale, cu sanse sa devina urmatorul presedinte al Romaniei, a fost catalogat de unii analisti drept unul de tot rasul in conditiile in care Romania a avut chiar un premier fost director al SIE, in persoana lui Mihai Razvan Ungureanu, iar a avea consilieri fosti sefi ai serviciilor secrete (nu actuali) - in cazul in care acest lucru se intampla - nu este nici ilegal si nici imoral.
Intre timp, asupra lui Ghita planeaza una dintre cele mai grave acuzatii care au fost aduse in ultimii ani: ca este si parlamentar si ofiter acoperit in acelasi timp, acuzatii pe care Ghita n-a putut sau n-a reusit sa le demonteze pana acum.