Producatorii galateni care au produs lapte de vaca in perioada 1 aprilie 2005 - 31 martie 2006 si au solicitat obtinerea unei cote individuale de lapte, vor primi decizia de aprobare sau respingere pina la data de 1 martie 2007 pentru livrari si 15 martie pentru vinzari directe.

Zilele trecute a fost aprobata prin hotarire de guvern prorogarea termenelor pina la care Departamentul de Administrare a Cotei de Lapte (DACL) trebuie sa transmita decizia de aprobare sau respingere a cererilor privind acordarea cotelor individuale de lapte pentru producatori. In judetul Galati lucrurile nu stau prea bine, crescatorii individuali de animale care nu au solicitat obtinerea unei cote individuale de lapte fiind de ordinul miilor. Acestia nu mai pot vinde laptele nici macar procesatorilor, putind sa foloseasca produsul doar pentru consumul propriu.

Producatorii care si-au extins capacitatea exploatatiei sau care au realizat noi exploatatii de vaci de lapte dupa data de 31 martie 2006, ce vor fi finalizate si populate pina la 1 aprilie 2007 si s-au inregistrat la DACL pina la data de 31 octombrie 2006, vor primi deciziile pina la data de 1 mai 2007.

Important de amintit este faptul ca producatorii galateni, carora DACL le va acorda cota individuala pentru vinzari directe, trebuie sa tina evidenta efectivului vacilor de lapte si a productiilor intr-un document denumit caietul fermierului.