Tribunalul urmeaza sa stabileasca in ce masura fosta conducere a Clubului Sportiv "Dunarea" se face vinovata de prejudiciul retinut in sarcina de Curtea de Conturi.

Fosta directoare a Clubului Sportiv "Dunarea", Georgeta Lazar, si fostul contabil-sef al gruparii, Luminita Carmen, au scapat de raspunderea penala dupa ce Parchetul a dispus scoaterea lor de sub urmarire penala pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice.

Problemele acestora nu s-au terminat insa, deoarece Tribunalul Galati a repus pe rol un proces deschis la cererea Curtii de Conturi pentru prejudicierea clubului cu 16.200 de lei. Banii reprezinta foloase nerealizate de Clubul "Dunarea" pentru o subventie primita si neutilizata, la care se adauga plati fara baza legala si achizitii publice supraevaluate. Pina la recuperarea prejudiciului controlorii financiari au cerut Tribunalului Galati sa dispuna luarea unor masuri asiguratorii asupra bunurilor detinute de Georgeta Lazar si Luminita Carmen.

Achizitii fara licitatie

Conform raportului intocmit de Curtea de Conturi, fosta conducere a Clubului Sportiv "Dunarea" a cumparat 9 aparate de forta prin achizitie directa si nu prin licitatie, asa cum cere legea. Magistratii au fost nevoiti initial sa suspende judecarea dosarului pina cind Parchetul urma sa se pronunte asupra plingerii penale formulate pe numele fostei directoare si a contabilei-sefe. Instanta de judecata a dispus zilele trecute reluarea procesului dupa ce Ministerul Public a decis ca cele doua persoane nu au comis nici o infractiune.

Actualul director general al Clubului Sportiv "Dunarea", Mihai Brandabur, ne-a declarat la rindul sau ca organizatia sportiva 1intentioneaza sa se constituie parte civila in proces impotriva Georgetei Lazar si Luminitei Carmen. "Dorim sa ne recuperam paguba. Nu stiu prea multe la aceasta data despre dosar, dar ma voi interesa. Vom angaja la nevoie si un avocat care sa ne reprezinte", sustine Mihai Brandabur.