Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, joi, in comuna Stefanesti, Arges, ca promisiunea pe care o facea in campania pentru europarlamentare, privind acordarea a cate 25.000 de euro pentru romanii care revin in tara, a devenit realitate prin intermediul masurii 112 a UE.
Geoana a vizitat, joi, o gospodarie a unor tineri fermieri care au beneficiat de o finantare de 25.000 de euro din fonduri europene si nationale, prin intermediul masurii 112 a UE.
La gospodaria familiei Trica au fost invitati mai multi tineri fermieri din judetele alaturate judetului Arges, care au fost si ei beneficiari ai aceleiasi masuri.
Intr-un decor format din banci de lemn si utilaje si masini agricole, Geoana a afirmat ca promisiunea lansata in campania electorala pentru alegerile europarlamentare si nuantata ulterior, de a se acorda 25.000 de euro prima de instalare romanilor care revin din strainatate, a devenit realitate.
"Cei 25.000 de euro de care am vorbit in 2008 si multa lume a zambit, reprezinta un proiect adevarat", a spus Geoana.
El a mentionat ca, prin intermediul masurii 112 a UE, aproximativ 15.000 de familii de tineri fermieri pot accesa cei 337 de milioane de euro bugetati din fonduri europene si nationale pentru acest program.
Presedintele PSD a insistat asupra faptului ca promisiunea acordarii celor 25.000 de euro, despre care a admis ca la vremea respectiva a parut "exagerata", a devenit, prin intermediul masurii 112, reala.
"Lucrurile care au fost luate in deradere cand au fost anuntate, au fost de fapt, un fel de reclama gratuita, un fel de anunt pentru participatie", a spus Geoana.
In fata celor cateva zeci de tineri fermieri beneficiari ai masurii 112, liderul PSD a declarat ca agricultura poate reprezenta "principalul motor" de relansare a economiei romanesti dupa criza.
In prezenta ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu, presedintele PSD a mai spus ca se impun masuri pentru eliminarea "samsarilor si intermediarilor care fac un profit absolut scandalos pe seama fermierului roman".
"Decat sa fii somer in Italia sau in Spania, mai bine sa faci agricultura la tine in tara", a mai afirmat liderul PSD. Geoana a spus ca specialistii PSD stau la dispozitia celor care vor sa acceseze acest program, pentru consultanta in intocmirea dosarelor.