Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, vineri, la Craiova, ca investitia Ford "va schimba starea economiei romanesti", decizia producatorului american de a pastra angajamentele asumate reprezentand un semnal bun, care poate duce la relansarea economiei.
Geoana a spus ca preluarea Fabricii de Automobile de catre compania Ford reprezinta "cea mai importanta investitie in economia romaneasca din ultimii ani". "Este o investitie care, in momentul in care va deveni operationala suta la suta, va angaja peste 7.000 de locuri de munca", a spus Geoana.
Autoritatile locale, alaturi de conducerea Ford Romania , ar trebui sa aduca o "viziune integrata" asupra nevoilor pe care investitia de la Craiova le presupune.
"Eu cred ca aceasta investitie va schimba nu doar starea economiei romanesti. Sunt convins ca in urmatorii ani, exporturile romanesti, autoturismele, vor reprezenta in estimarea mea circa 20 la suta din exporturile Romaniei. Aceasta investitie va schimba si viat;a Craiovei si viata acestei zone", a declarat Geoana.
Presedintele PSD sustine ca mentinerea planurilor initiale, asumate de Ford, arata ca Romania este atractiva pentru investitori, chiar si in momente de criza economica.
"Sunt fericit ca aceasta criza economica mondiala, inclusiv turbulentele pe care Ford si marile companii americane le-au avut de suportat, faptul ca au decis sa ramana in Romania si sa pastreze intact proiectul initial, este o nota buna si de seriozitate pentru partenerii de la Ford. Este o dovada ca Romania ramane atractiva chiar si in conditii de criza. Este un semnal bun care poate va pregati si relansarea economica in Romania", a declarat Mircea Geoana.
Directorul Ford Romania, Dionisio Campos, a declarat, vineri, ca prima masina care va fi produsa in fabrica de la Craiova va iesi pe poarta uzinei la inceputul lunii septembrie, presedintele Senatului, Mircea Geoana, precizand ca este vorba de 8 septembrie.