Reprezentantii companiei americane General Motors (GM) au confirmat ca grupul negociaza cu Guvernul Romaniei preluarea pachetului majoritar de actiuni la Daewoo Automobile Romania (DWAR), relateaza Mediafax.
„Este adevarat ca exista discutii cu Guvernul roman (pentru preluarea DWAR - n.r.) pentru ca noi consideram ca Romania este o piata buna pentru afaceri“, a declarat intr-o conferinta de presa directorul executiv al diviziei GM pentru Europa Centrala si de Est, Chris Lacey.
Daewoo Automobile Romania are o intelegere cu General Motors Daewoo Auto and Tehnology, care a preluat in septembrie 2002 o parte din activele Daewoo Motor, sa produca sub licenta Daewoo pana in octombrie acest an.
Autoritatile au inaintat o oferta de 45 de milioane de euro pentru achizitionarea pachetului de 51% pe care Daewoo Motor il detine la Daewoo Automobile Romania, insa, potrivit ultimelor date, tranzactia se va realiza pentru 60 de milioane de euro. Alte surse sustin ca pentru Daewoo Craiova si-a aratat interesul si grupul Nissan si ca are sanse mari de a prelua uzina craioveana de automobile.