Proiectele privind gazoductul Nabucco si oleoductul Constanta-Pancevo-Trieste au reprezentat una dintre temele discutiilor dintre presedintele Traian Basescu si omologul sau azer, Ilham Aliyev, la intalnirea avuta cu ocazia vizitei oficiale a sefului statului roman in Republica Azerbaidjan.
Presedintele Romaniei a aratat ca este vorba despre proiectul Constanta-Pancevo-Trieste, "ca si proiect de transport titei care poate proveni din zona Caspica, dar si din alte zone" si despre proiectul Nabuco, "de asemenea, de mare interes atat pentru Romania, cat si pentru statele UE, ca alternative de aprovizionare cu energie, titei, respectiv gaze, a statelor UE".
La randul sau, presedintele Ilham Aliyev a declarat ca tara sa este interesata de proiectul Nabuco si a aratat ca gazoductul se bazeaza pe furnizarile cu gaz din Azerbaidjan, in primul rand, si din zona caspica. Presedintele azer a aratat, totodata, ca tara sa se afla in ultima faza a procesului de constructie a conductei de gaz dinspre Azerbaidjan catre Turcia si, dupa aceasta faza, datorita legaturilor existente, poate furniza gaz mai departe catre statele europene. (Mugur Cosmin)