Facturile la gaze naturale nu se mai achita la Posta, ci se vor plati în numerar, începând cu 1 august, numai la casieriile Distrigaz, la unitatile Creditcoop si la comerciantii autorizati. Unii dintre acestia sunt PFA-uri si AF-uri, adica buticuri de la coltul strazii. Distrigaz Sud anunta ca, de la 1 august 2008, facturile în numerar nu vor mai fi platite la oficiile postale, asa cum se proceda pâna luna aceasta, deoarece furnizorul de gaze naturale din regiunea de sud a tarii a reziliat contractul cu Posta Româna, din cauza "strategiei noastre de business", anunta compania. Facturile vor putea fi achitate la unitatile Bancii Centrale Cooperatiste Creditcoop si la locatiile numite "PAYPOINT", adica locuri speciale de plata, acreditate de Distrigaz Sud pentru judetul Dolj, pe care le vom prezenta în tabelul de mai jos. Aceste "PAYPOINT"-uri sunt, de fapt, firme din Craiova si din alte localitati ale judetului care au încheiat angajamente cu Distrigaz pentru a încasa, în numerar, contravaloarea facturilor emise clientilor sai de catre furnizorul de gaze naturale. Pe lânga SRL-uri diverse acreditate de Distrigaz sa încaseze banii clientilor, figureaza chiar si persoane fizice autorizate (PFA), care au un chiosc la coltul strazii. Posesorii de centrale de apartament mai pot plati gazul la firmele - partenere Distrigaz - care au afisat un autocolant cu mesajul "Aici se plateste factura Distrigaz Sud". "Procedura de plata a facturii prin acesti parteneri presupune scanarea codului de bare de pe factura si plata în numerar, achitând întreaga valoare a facturii", se anunta într-un comunicat al companiei furnizoare de gaze, transmis redactiei. Ramân în vigoare de la 1 august si modalitatile de plata cu bani lichizi cunoscute pâna acum: la casieriile Distrigaz Sud si la agentiile bancare ale BRD, Romexterra si automatele Citibank.Potrivit aceleiasi surse, restul modalitatilor de plata care nu includ folosirea banilor lichizi ramân la dispozitia clientilor companiei. Factura la gaze se poate plati prin intermediul cardului la bancile acreditate amintite mai sus. Se poate achita si on line, pe site-ul Distrigaz Sud, completând un formular. 
Plata, la chioscul de lânga bloc 
Pe lista de "PAYPOINT" furnizata de Distrigaz mai figureaza si persoane fizice autorizate (PFA) si chiar o asociatie familiala (AF), care au dreptul de a încasa facturile Distrigaz Sud. Ratiunile pentru care compania a selectat PFA-uri si AF-uri sa se ocupe de încasarea facturilor companiei înca nu au fost elucidate de furnizorul de gaze, însa clientii nu agreeaza noua strategie. "Nu as plati factura la un astfel de comerciant, pentru ca îmi poate lua banii si sa închida chioscul. Nu am nici o siguranta ca banii mei ar ajunge în conturile Distrigaz", a precizat craioveanca Laura Rosca. Întrebat daca ar plati factura de gaze la unul dintre comerciantii de pe lista Distrigaz, reprezentantul unei firme craiovene a raspuns scurt: "Nu. În nici un caz!".
 Locatiile din Dolj unde se pot plati facturile la gaze în numerar (fara PFA si AF):
Localitatea              Denumirea                                                Adresa
CRAIOVA          CASIERIE DISTRIGAZ SUD                                    STR. P. ISPIRESCUCRAIOVA          CASIERIE DISTRIGAZ SUD                                    STR. G. BIBESCU, NR. 33CRAIOVA          COMERCIANT - MAGAZIN INTERNITY              STR. LIPSCANI, NR. 11CRAIOVA          COMERCIANT - MAGAZIN DIVERTA                   STR. UNIRII, NR. 14CRAIOVA          COMERCIANT - MAGAZIN ROMBIZ                     STR. CALEA BUCURESTI, BL. 31BCRAIOVA          COMERCIANT - MAGAZIN ROMBIZ                     STR. PIATA GARII BIG, PARTERCRAIOVA          COMERCIANT - MAGAZIN GLOBALNET              STR. LIPSCANI, NR. 16 CRAIOVA          COMERCIANT - BENZINARIE AGIP                       STR. DECEBAL, NR. 17CRAIOVA          CREDITCOOP AGENTIA CRAIOVA                         STR. MIHAI VITEAZUL, BL. 5 CRAIOVA          COMERCIANT PAYPOINT LUCSIS IMPEX SRL    STR. OLTENIEI 146BCRAIOVA          COMERCIANT PAYPOINT LIBRARIA LUCEAFARUL SRL      STR. ÎMPARATUL TRAIAN 223CRAIOVA          COMERCIANT PAYPOINT NIELA COM 1 SRL               BD. OLTENIA 55CRAIOVA          COMERCIANT PAYPOINT BE COOL BE YOU SRL      STR. TINERETULUI 25CRAIOVA          COMERCIANT PAYPOINT TASE-ALEX SERV SRL         STR. FRATII GOLESTI NR. 34CRAIOVA          COMERCIANT PAYPOINT CANMIT COM SRL                STR. CALEA BUCURESTICRAIOVA          COMERCIANT PAYPOINT SUMCO COLA SRL                STR. RÂULUI NR. 77CRAIOVA          COMERCIANT PAYPOINT A.L.C. GRUP SRL                    STR. GENERAL DRAGALINA NR. 129CRAIOVA          COMERCIANT PAYPOINT MANEA COMIMPEX SRL      STR. BRESTEICRAIOVA          COMERCIANT PAYPOINT CARARO IMPEX SRL              STR. AMARADIA NR. 26CRAIOVA          COMERCIANT PAYPOINT RAIA COMPROD SERVICE SRL      STR. BARIERA VÂLCII, NR. 128CRAIOVA          COMERCIANT PAYPOINT ROMIRO SRL                         STR. MIHAI CANCIULESCU BL. 147CRAIOVA          COMERCIANT PAYPOINT GODFLOR SRL                       STR. STIRBEI VODA NR. 17FILIASI             CASIERIE DISTRIGAZ SUD                                                 STR. GARII, NR. 4FILIASI COMERCIANT MAGAZIN ROMBIZ                                               STR. RACOTEANU, NR. 151, BL. A2, SC. 1FILIASI CREDITCOOP AGENTIA BD. FILIASI                                            BD. RACOTEANU, BL. G6FILIASI COMERCIANT PAYPOINT HANU MARE SRL                               BD. RACOTEANU 200GIUBEGA COMERCIANT PAYPOINT DUEL COM SRL                              PRINCIPALAISALNITA CREDITCOOP AGENTIA ISALNITA                                             STR. PREOT GR. TOLESCU, NR. 24MALU MARE COMERCIANT PAYPOINT HARIJAN PROD SRL                 PREAJBAMELINESTI CREDITCOOP AGENTIA MELINESTI                                      MELINESTI
PIELESTI CREDITCOOP AGENTIA PIELESTI                                               PIELESTI