Galeriile Sabion din Cocor au concurat cu importanti jucatori de pe piata de retail internationala cum ar fi Tiffany’s, Macy’s sau Apple Store.
Galeriile Sabion din COCOR au adus in premiera pe piata de retail din Romania 3 trofee castigate la Hollywood in cadrul celei de-a 40-a editii a A.R.E. Design Awards: Marele Premiu - Cel mai frumos magazin din lume intr-un complex comercial, Premiul pentru inovatie in pardoseala si Premiul pentru expunere artistica.
In cadrul Association for Retail Environments (A.R.E.) Design Wards, Galeriile Sabion din Cocor au concurat langa alti 500 de jucatori de pe piata internationala de retail cum ar fi Tiffany’s, Macy’s sau Apple Store. La editia din acest an, juriul a fost format din 8 membri, printre care se numara Mitch Abbott, The Rockport Company, Luiz Andrade, Sony Electronics Inc, Jessie Bove, DDI magazine si Anne Dinardo, VMSD magazine.
"Magazinul Sabion din COCOR a fost premiat gratie aspectului de galerie de arta, modului in care sunt expuse bijuteriile si pardoselei din otel inoxidabil si granit care alimenteaza expozoarele cu curent electric. Prin cele trei trofee castigate am demonstrat ca si in Romania luxul poate fi exprimat armonios la nivel artistic. Bijuteriile noastre sunt destinate persoanelor cosmopolite, cu gusturi rafinate, cu spirit explorator si consumatorilor de arta" a declarat Claudiu Bologa, Director General Sabion.
Deschis in octombrie 2010, Galeriile Sabion din Cocor ocupa o suprafata de 65 metri patrati la parterul magazinului. Sabion este un proiect care isi propune sa promoveze miscarea artistica romaneasca din lumea bijuteriilor.
"Este o onoare pentru noi sa gazduim Sabion, cel mai frumos magazin din lume, si in acelasi timp singura galerie a designerilor romani de bijuterii. Odata cu acest succes hollywoodian, Sabion a devenit partenerul Cocor in proiectul cultural Aleea Celebritatilor din Piata Timpului si a produs pentru Maia Morgenstern o bijuterie de aur reprezentand steaua ce a fost dezvelita duminica 1 mai langa magazinul Cocor, cu ocazia zilei de nastere a actritei" a declarat Dan Barbulescu, Presedintele Consiliului de Administratie COCOR SA.
Association for Retail Environments este o organizatie non-profit cu sediul la Hollywood care reuneste liderii industriei de retail la nivel international. In 2011, A.R.E. a acordat 57 de premii la 23 de categorii de retail design anul, printre care magazinul anului, sustanabilitate, mobilier de magazin, prezentare vizuala.
Situat in centrul istoric al Bucurestiului, Cocor s-a redeschis publicului in octombrie 2010, in urma unor lucrari de modernizare care au costat 24,5 milioane Eur. In prezent COCOR dispune de 10.000 mp suprafata inchiriabila si de o parcare de 200 locuri. COCOR are departamente specializate pe fiecare etaj: subsol si parter - accesorii si decoratiuni; et 1 si 3 - moda femei; et 2 - Galeria Designerilor Romani; et 4 - moda barbati; et 5 - moda copii.