Acest lucru ar putea deveni posibil tinand cont de cele 3 investiti importante in domeniul energetic care se afla la ora actuala la stadiul de intentii sau de proiecte. Este vorba de investitiile pe care sunt interesate sa le faca trei firme importante, si anume CEZ Cehia, Enel din Italia si ArcelorMittal Galati. "Cele trei centrale, daca vor fi construite, vor avea o putere de 2.000 Mwh. Problema este cum va fi scoasa o cantitate atat de mare de energie electrica in sistemul national", a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Firma CEZ din Cehia poarta negocieri cu Ministerul Economiei pentru constituirea unei societati la care va fi actionar alaturi de Electrocentrale Galati, aportul investitorului strain fiind estimat la 240 de milioane de euro, care va consta in realizarea unei instalatii de producere combinata a energiei electrice si termice.

Un alt investitor interesat este firma italiana Enel care doreste sa construiasca in Zona Libera o temocentrala pe carbune. Si ArcelorMittal Galati este interesata de construirea unei centrale in zona bateriilor de cocsificare 7 si 8 de la UCC, a declarat edilul sef al urbei. "Investitia este de peste 400 de milioane de euro si noua centrala ar urma sa produca intre 900 si 1.000 Mwh. Cei din Combinat sunt interesati sa foloseasca aburul pentru producerea energiei termice si electrice. Daca investitia va fi aprobata de boardul de la Londra, dupa intocmirea studiului de fezabilitate si a proiectului, constructia va dura circa 5 ani", a mai declarat Dumitru Nicolae.