Un barbat de 60 de ani din Moinesti s-a trezit bombardat peste noapte cu facturi si ordine de plata, iar apoi, la domiciliul sau, au inceput sa vina citatii din care reiesea ca este administratorul unei societati din Constanta si ca are datorii catre bugetul de stat ca urmare unor tranzactii cu produse petroliere si cherestea. Explicatia a venit cand politistii din Ialomita au descoperit ca totul a pornit de la un galatean de 52 de ani care s-a folosit de identitatea unui muncitor din Campina pentru a infiinta mai multe firme-fantoma prin intermediul carora a prejudiciat statul cu trei milioane de lei.

Astfel, in perioada februarie 2006 - martie 2006 o societate comerciala din Slobozia a achizitionat produse petroliere, respectiv motorina si combustibil lichid usor in cantitate totala de 1.269.360 kg, in valoare de 4.570.183,73 lei de la o societate din Constanta, administrata de cel in cauza. Galateanul a obtinut in mod fraudulos o carte de identitate de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanei Ploiesti si a inceput sa pacaleasca diverse persoane.

Politistii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita au extins cercetarile si au dispus inceperea urmaririi penale fata de galatean sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals privind identitatea, uz de fals, efectuarea cu rea-credinta de declaratii inexacte in fata reprezentantilor Oficiului Registrului Comertului Constanta, infiintarea de conturi sub nume fictive si evaziune fiscala.

Invinuitul cercetat intr-un dosar alaturi de alti 45 de faptuitori si invinuiti este recidivist si se afla in prezent in Penitenciarul Codlea, fiind condamnat pentru inselaciune. De asemenea fata de functionarii Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanei Ploiesti s-a dispus declinarea competentei in favoarea Directiei Generale Anticoruptie Prahova pentru fals intelectual, neglijenta in serviciu si abuz in serviciu contra intereselor publice.