La Registrul Comertului Galati s-au depus actele de infiintare pentru peste 200 de noi societaati.

In decursul unei singure luni, la Oficiul Registrului Comertului (ORC) Galati au fost inmatriculati 209 agenti economici, 56 dintre acestia fiind persoane fizice, 149 societaati cu raaspundere limitataa si 4 societaati pe actiuni. Capitalul social total depus de noile SRL-uri s-a ridicat la 128.570 de lei, iar cel al SA-urilor a fost de 1.155.750 de lei. Potrivit datelor furnizate de directorul ORC Galati, Oprea Raaducan, ponderea activitaatilor cuprinse in documentele de infiintare este detinutaa de comert, fie el cu ridicata sau cu amaanuntul, constructii si servicii. In domeniul agricol activitatea este destul de neatractivaa pentru gaalateni, foarte putini infiintindu-si societaati care saa deruleze astfel de activitaati - 4 SRL-uri si 5 persoane fizice. In raportarea privind radierea firmelor in ultima lunaa se specificaa faptul caa 47 de agenti economici au fost radiati, 15 fiind persoane fizice, 31 SRL-uri si un SNC.

Directorul ORC Galati a subliniat faptul caa agentii economici sint asteptati saa-si depunaa situatiile financiare, avind in vedere termenul de 6 luni prevaazut de lege, pentru a se preveni starea de dizolvare a societaatilor care nu fac acest lucru, asa cum prevede legislatia in vigoare. La ora actualaa existaa aproximativ 1.500 de firme care au fost dizolvate si care nu au depus bilantul contabil pe 2003-2004, in atentia ORC aflindu-se alte 500 de societaati. De asemenea, agentii economici sint obligati saa-si actualizeze datele privind sediul social, domiciliul administratorilor, asociatilor si actionarilor, asa cum prevede Legea 31/1990.

Fruntasi

De acum inainte arhiva ORC nu va mai ocupa spatii intregi, ea fiind depozitataa electronic. Conducerea ORC Galati lucreazaa intens si pentru aducerea la zi a arhivei optice a Registrului, judetul Galati aflindu-se pe un loc fruntas la acest capitol. "Toate inmatriculaarile pe 2006 si mentiunile pe anul in curs sint arhivate optic, la zi. Sintem pe un loc fruntas in taraa la acest capitol", ne-a declarat directorul ORC Galati, Oprea Raaducan. De asemenea, cele douaa persoane care lucreazaa la arhiva opticaa a ORC au demarat lucraarile si pentru arhivarea documentelor depuse in 2005.