Bancpost a oprit de la tranzactiile cu numerar la bancomate cardurile de tip Millenium asupra carora au existat suspiciuni de frauda, saptamâna trecuta. Presedintele Bancpost, Mihai Bogza, a explicat ca banca a descoperit tranzactiile suspecte la un interval de câteva ore de la realizarea acestora, pe 1 mai, primul indiciu fiind dat de sumele mari retrase din Bulgaria. Bogza a spus ca, ulterior, s-au depistat retrageri suspecte de numerar si de la bancomate din alte state decât România si Bulgaria. "Retragerile suspecte au început în jurul datei de 1 mai, iar în interval de câteva ore noi am descoperit tranzactiile si am restrictionat folosirea cardurilor de tip Millenium la bancomate. Posesorii acestui tip de carduri pot însa, în continuare, sa retraga bani de la unitatile Bancpost, sa faca plati cu cardul la comercianti sau sa-si verifice soldul", a mai spus Bogza, citat de NewsIn. Banca a anuntat înca de pe 2 mai ca persoanele care au cardul blocat pot efectua plati la comercianti si pot ridica sume din cont pe baza actelor de identitate, la casieriile unitatilor Bancpost. Conducerea bancii dadea chiar asigurari ca toate cardurile blocate vor fi reemise, pentru evitarea, în viitor, a situatiilor similare. 
Scurgere de informatii Totusi, frauda a existat. Bancpost si politistii din IGPR verifica retragerile suspecte de numerar prin bancomate din România si Bulgaria, iar politia nu exclude scurgerea de informatii din interiorul bancii, deoarece seriile cardurilor Bancpost în cauza sunt consecutive, au declarat, pentru NewsIn, surse din politie.Banca si Inspectoratul General al Politiei Române au demarat anchete separate pentru investigarea presupuselor fraude, facute cu carduri de debit, de tip Millenium, emise de Bancpost."Principalele ipoteze de lucru ale politiei iau în calcul o eroare de sistem sau scurgerea de informatii din interiorul bancii, întrucât seriile cardurilor presupus fraudate sunt consecutive. Pâna în prezent, politia a primit zeci de sesizari de la clientii Bancpost", au precizat aceleasi surse.Presedintele Bancpost a refuzat sa dea detalii despre felul în care cei care au retras banii au intrat în posesia datelor despre conturile clientilor, recunoscând însa ca poate fi vorba despre actiunea unui grup criminal organizat."Pentru a nu le da nici un fel de indicii faptasilor, nu putem oferi, deocamdata, informatii despre felul în care au fost puse la cale tranzactiile. Am demarat însa o ancheta si avem date destul de precise, mai mult decât indicii. Oricum, numarul conturilor de pe care s-au facut tranzactiile este mult mai mic decât cel al cardurilor pe care le-am restrictionat, tocmai pentru a preveni retragerea altor sume în acelasi mod", a adaugat presedintele Bancpost.600.000 de carduri
Numarul cardurilor de debit de tip Millenium emise de Bancpost si aflate în circulatie în prezent este de aproximativ 600.000. Conducerea Bancpost si-a asigurat clientii fraudati ca vor fi despagubiti dupa o verificare facuta de banca.