Timp de saptamana, 50 de inalti functionari europeni vor efectua un stagiu, pentru a castiga experienta practica, in diferite intreprinderi mici si mijlocii (IMM) din toata Europa, se arata intr-un comunicat emis de catre Comisia Europeana, citat de NewsIn. Printre tarile in care se va desfasura acest stagiu se numara si Romania. Celelalte state in care functionarii vor lucra in IMM-uri de acum si pana la Sarbatorile de Pasti sunt Austria, Cipru, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Portugalia, Slovenia si Spania.
Comisarul european pentru intreprinderi, Gunter Verheugen, a declarat ca scopul acestei initiative este intelegerea mai buna a necesitatilor IMM-urilor. El a adaugat ca raspunde dorintei de ameliorare a procesului de elaborare a legislatiei europene in domeniu. In comunicat se precizeaza ca si comisarul european pentru intreprinderi va participa la acest stadiu. Domeniile in care vor lucra functionarii europeni, membri ai directiei generale pentru intreprinderi a Comisiei Europene, sunt sectorul aeronautic, farmaceutic, al serviciilor hoteliere si al restaurantelor, in domeniul tehnologiei informatiei, al constructiilor de masini si al industriei textile.
Cei 350 de administratori ai directiei generale pentru intreprinderi care elaboreaza sau supravegheaza aplicarea legislatiei in domeniu trebuie sa fi petrecut, pana in 2009, cel putin o saptamana in cadrul unui IMM.