Federatia Sindicala a Siderurgistilor (FSS) a deschis o noua actiune in justitie pentru recunoasterea conducerii numite la alegerile din luna septembrie 2005. Toate bune si frumoase, numai ca un proces similar a fost judecat si solutionat de instantele galatene nu cu mult timp in urma. Magistratii au hotarit atunci ca Nica Mocanelu si celelalte persoane din fruntea FSS nu au fost numite cu respectarea statutului acestui sindicat, dupa ce Sindicatul Solidaritatea a sesizat instanta despre acest fapt in cursul judecatii.

"Eu nu inteleg de ce au mai deschis un alt proces pe tema asta, cind instantele s-au pronuntat deja definitiv si irevocabil in sensul respingerii cererii celor de la FSS", ne-a declarat presedintele Sindicatului "Solidaritatea", Gheorghe Tiber.

Noul dosar a primit deja o solutie in prima instanta la Tribunalul Galati, magistratii respingind pentru a doua oara cererea Federatiei Sindicale a Siderurgistilor de recunoastere a noii conduceri dupa ce au constatat ca pe acest subiect exista autoritate de lucru judecat. A fost suficient ca reprezentantii Solidaritatii sa depuna la dosar prima hotarire a instantelor galatene pentru ca judecatorii sa decida respingerea solicitarii FSS.

Conducerea federatiei nu a digerat prea bine ideea de a repeta alegerile, astfel ca a atacat cu recurs hotarirea la Curtea de Apel Galati. Decizia instantei de recurs este oarecum previzibila, avind in vedere ca la urmatorul termen de judecata, programat pe 11 ianuarie, judecatorii au cerut, asemeni colegilor de la instanta inferioara, o copie de pe prima decizie pronuntata pe acest subiect.