Conflictul intern, care macina societatea Fruvimed de mai bine de sase ani este departe de a se finaliza. Luni dimineata, la intrarea in incinta firmei s-a derulat un nou episod al scandalului dintre fostul administrator Constantin Samson si membrii Asociatiei PAS Fruvimed. Samson sustine ca s-a prezentat la sediul societatii pentru a le cere actualilor administratori sa-i predea actele si evidentele firmei, in baza unei hotarari definitive si irevocabile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, emise in favoarea sa. Pe de alta parte insa, avocatul membrilor Asociatiei PAS, Alexandra Stamate, ne-a declarat ca fostul actionar majoritar ar fi incercat sa patrunda cu forta in societate, desi nu si-a castigat acest drept. Noile neintelegeri survin in contextul in care Fruvimed este la un pas de a depasi situatia de criza, dupa ce Asociatia PAS a achitat 300 de miliarde de lei pentru iesirea din faliment a firmei.
Situatia juridica a Fruvimed este tot mai intortocheata, din zi in zi, in conditiile in care numarul proceselor in care actualii si fostul administrator al firmei sunt parti, creste constant. Noua sursa de scandal sunt cele doua sedinte AGA tinute in 16 august a.c., de Asociatia membrilor PAS, pe de o parte, si Constantin Samson, pe de alta parte. Dupa ce si-au dezbatut in instanta legalitatea celor doua sedinte- in final, cel putin pana la ora actuala, iesind castigator fostul administrator Samson, sedinta organizata de el fiind considerata legala - conflictul s-a continuat, luni dimineata, in dreptul intrarii in incinta Fruvimed. Constantin Samson, insotit de executorul judecatoresc si cativa oameni ai legii s-a prezentat la poarta unitatii, pentru a solicita sa i se predea actele societatii.

Samson sustine ca dreptatea e de
partea lui

Samson sustine ca avea de partea lui hotararea definitiva si irevocabila a judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, din 27 iulie a.c., din dosarul 11773/1/2006, prin care i se recunostea calitatea de reprezentant si actionar majoritar al Fruvimed SA. "Le-am trimis o notificare de vineri, 14 septembrie a.c., iar luni m-au prezentat pentru a-i intreba daca sunt sau nu de acord sa predea actele firmei. I-am intrebat de trei ori, m-au refuzat si am plecat", ne-a declarat Constantin Samson. Pe de alta parte, avocatul Asociatiei membrilor PAS Fruvimed, Alexandra Stamate, sustine ca actiunea fostului administrator s-a dorit a fi o preluare in forta a societatii, catalogand-o drept un "act abuziv". Rezultatul este insa, dupa cum era de asteptat, un nou sir de procese. Si asta pentru ca ambele parti intentioneaza sa depuna plangeri penale, fiecare sustinandu-si interesul. In tot acest timp, Fruvimed este la un pas de a iesi din reorganizarea judiciara.. "S-a facut referat de iesire din faliment, semnat de actionarii PAS, care au platit peste 300 de miliarde de lei pentru a iesi din reorganizarea judiciara. Mai mult, in curand va fi realizat si contractul de privatizare, pentru inca 63 de miliarde de lei", ne-a declarat Alexandra Stamate, atragand atentia ca acesti bani au fost dati de membrii asociatiei.