Legume si fructe mai putine, dar mai scumpe. In piete, legumele de sezon au preturi de delicatese, din cauza secetei excesive. Preturile difera atat in functie de produs cat si de regiune. Peste tot, insa, legumele si fructele costa mai mult. De exemplu, potrivit Ministerului Agriculturii, cei mai scumpi cartofi se vand in pietele din Mures si Sibiu, unde kilogramul costa saptamana trecuta 2 lei si jumatate. In schimb, cei mai ieftini cartofi ii puteai cumpara din Bihor, Bistrita sau chiar Bucuresti, cu mai putin de 1 leu kilogramul. Pe de alta parte, in Mures se gaseste cea mai ieftina varza. Daca in majoritatea judetelor, si chiar si in Capitala, preturile variaza intre un leu si jumatate si doi lei, in Bacau si Dambovita consumatorii platesc 2 lei si jumatate pe kilogramul de varza, adica cel mai mult din toata tara. Rosiile sunt si ele mai scumpe. In Cluj, un kilogram costa chiar si patru lei. La fel si la Dambovita sau Brasov. In schimb, in pietele din Giurgiu si Timis se vand cu mai putin de un leu si jumatate. Preturile variaza si la fructe. Daca in Bucuresti merele costa 2 lei si jumatate, in Dambovita si Sibiu pretul este dublu. In schimb, in Caras si Hunedoara kilogramul de mere se vinde cu 1 leu.(D.E.)