O vedere clara asupra plajelor favorite sau a celor mai cautate monumente din Franta poate fi obtinuta, mai nou, printr-un simplu click.
Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, Franta a lansat, recent, noul site www.geoportail.fr, cu ajutorul caruia oamenii pot avea acces la imagini detaliate din tara europeana, preluate prin satelit. Avantajul noului site, un proiect comun al institutului National Geographic si al Biroului pentru Cercetare Geologica si a Mineralelor, este acela ca ofera mai multe detalii ale teritoriului Frantei decat o face Google Earth (www.earth.google.com).
Potrivit sursei citate, Google Earth, care permite utilizatorilor de internet sa "viziteze" virtual diferite locatii din lume, a provocat, anul trecut, o serie de controverse in randul mai multor guverne, acestea temandu-se ca retelele teroriste ar putea folosi serviciul respectiv pentru organizarea de atentate.
Insa presedintele francez Jacques Chirac a evidentiat faptul ca tara sa are nevoie de un astfel de site pentru sprijinirea dezvoltarii sale din punct de vedere tehnologic si economic.
"Este si o problema de democratie, pana la urma. Cetatenii nostri au dreptul sa stie toate detaliile mediului in care traiesc", a declarat Chirac, in cadrul discursului sustinut cu ocazia lansarii noului site.