Francezii de la Carrefour au inaugurat recent un hypermarket de 8.400 mp in Chitila, in gigantul de retail Colosseum, fiind a doua ancora a proiectului, dupa ce retailerul DIY Leroy Merlin a deschis un magazin de 16.500 mp acum mai putin de o luna.
In zona, Carrefour va fi primul retailer generalist, o aproximativa concurenta facandu-i doar fratele din proiectul Baneasa.
In Carrefour Chitila s-a pus in practica si un nou concept comercial care simplifica accesul si vizibilitatea in magazin. Raionale magazinului au fost reorganizate pe universuri de consum.
In Colosseum ar putea sa mai deschida anul acesta si electroretailerul Altex.
Proiectul Colosseum va include, pe langa parcul de retail de peste 53.000 de mp, si un mall de circa 137.000 mp si peste 480 de magazine. Mall-ul va include o zona de food court lucrata in marmura, 12 săli de cinema, 20 de piste de bowling, restaurante si trei bulevarde comerciale: Via Milano, Corso Capri si Bulevardul Bellini.
Constructia mall-ului propriu-zis, care la randul sau va fi livrat in mai multe etape, va incepe in primavara lui 2012, iar finalizarea este prevazuta pentru 2016.
Investitia totala in proiectul Colosseum este de 350 de milioane de euro.