Reprezentantii a 17 firme romanesti din sectoare economice precum echipament feroviar si material rulant, lucrari de foraj si extractie de petrol si gaze, constructii si reparatii nave, energie neconventionala, constructii metalice cu destinatie civila si industriala, textile, confectii si accesorii, comert international au participat in data de 31 octombrie, in Algeria, la un forum de afaceri romano-algerian.
Participantii la lucrarile forumului au prezentat cadrul general in care se desfasoara relatiile economice bilaterale si indicatorii sintetici reprezentativi, aspecte privind mediile de afaceri roman si algerian, precum si facilitatile oferite de legislatia celor doua tari investitorilor straini.
La forum au fost prezenti, de asemenea, reprezentantii a 65 de firme algeriene, autoritati locale, precum si sefi ai patronatelor de ramura. In acest context au avut loc o serie de intalniri bilaterale, in care firmele romanesti au beneficiat de un parteneriat remarcabil, real interesat de oferta prezentata. Au fost primite cereri de oferta, precum si propuneri de cooperare pentru participarea la realizarea unor obiective de infrastructura, cuprinse in Programul algerian de dezvoltare economica.
Totodata, membrii delegatiei oficiale romane au avut o intalnire cu omologii lor din ministerul algerian al Comertului, in cadrul careia a fost evidentiat interesul algerian pentru produsele si expertiza romaneasca, precum si intentia sustinerii oricarui demers reciproc vizand dezvoltarea relatiilor economice romano-algeriene.
Forumul de afaceri, desfasurat la Alger, a avut loc in marja misiunii economice in Algeria si Tunisia, organizata de MECMA in colaborare cu CRPCIS si Uniunea Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania in perioada 31 octombrie - 5 noiembrie.
Algeria reprezinta una dintre cele mai importante piete din Africa. In anul 2009 relatia comerciala cu Algeria a evidentiat o crestere semnificativa inclusiv la import, de 49,66 milioane USD.