Sindicalistii de la Forum au renuntat la pichetari si au hotarat sa astepte pana pe 21 martie, cand va avea loc prima pronuntare a instantei la adresele inaintate de administratia ArcelorMittal Galati.

Desi negocierile au inceput inca din luna decembrie, neintelegerile dintre sindicalisti si reprezentantii administratiei Combinatului, privind cresterile salariale, continua.

"Am hotarat sa nu mai pichetam si sa strangem semnaturi din partea membrilor sindicatului nostru, care vor fi consultati cu privire la pasii urmatori pe care urmeaza sa-i faca sindicatul Forum in obtinerea drepturilor salariale", a declarat Costel Harnagea, liderul sindicatului Forum, care numara circa 500 de membri.

Acesta a mai spus ca daca instanta va hotari ca demersurile facute pana in prezent de sindicalisti au fost ilegale, Forum va ataca aceasta hotarare, iar daca instanta va decide ca demersurile sindicalistilor au fost legale, atunci, in functie de ce vor decide cei 500 de membri ai sindicatului prin semnaturile date, vor declansa greva sau vor continua discutiile cu administratia. "Intre timp noi asteptam ca administratia ArcelorMittal Galati sa ne invite la discutii, asa cum a spus", a declarat Harnagea.

Ultima oferta a adminsitratiei ArcelorMittal a fost o majorare salariala de 9,5% a salariilor de baza, dar care nu poate fi mai mica de 90 de lei. Practic, asta inseamna, de fapt, o crestere medie de 18% a castigurilor angajatilor Combinatului.

Uniunea Teritoriala a Sindicatelor Libere (UTSL), Forum si sindicatele afiliate Federatiei Sindicale a Siderurgistilor (FSS) Metarom cer majorarea salariala fixa de 150 de lei la salariul de baza, acordarea unui spor de 50% pentru orele lucrate sambata si duminica, un bonus de 2% de Craciun, majorarea celor patru prime anuale, de la 120 la 300 de lei si o prima de vacanta de 400 de lei.

Solidaritatea vrea o majorare cu 25% a fondului de salarii si acordarea unei cresteri fixe de 275 de lei, un spor de 50% pentru orele lucrate sambata si duminica, marirea celor patru prime anuale de la 120 la 400 de lei si a celei de vacanta de la 200 la 350 de lei.