Intreprinzatorii bihoreni au aflat, ieri, la hotelul Dacia-Continental, ultimele noutati legate de Programul Start-Up destinat inceperii unei afaceri; despre finantarile cu dobanda subventionata; conditiile de accesare a fondurilor comunitare si multe altele si sa dialogheze pe aceste teme direct cu conducatorii unor institutii financiare cum ar fi Corporatia Financiara Internationala (IFC), Directia pentru Gestionarea Fondurilor Comunitare si Banca de Export Import a Romaniei (EximBank SA).
La eveniment, organizat de EximBank SA, impreuna cu asociatia oradeana "Femei pentru Femei", au participat Ana- Maria Mihaescu - sefa Misiunii IFC in Romania si Moldova, Maria Sandor - consilier presedinte EximBank SA, Lucia Marusca, directoarea Directiei Generale pentru Gestionarea Fondurilor Comunitare, si Lucia Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului si presedinta asociatiei "Femei pentru Femei", alte personalitati ale comunitatii bihorene. Pentru femeile cu spirit de afaceri, organizatorii au pregatit o sesiune speciala destinata programelor si initiativelor destinate educarii si stimularii spiritului antreprenorial.
Programele asociatiei "Femei pentru Femei", creditul pentru femei-antreprenor, programul guvernamental pentru femei-manager sunt cateva dintre subiectele asupra carora participantii vor putea adresa intrebari coordonatorilor de programe. Forumul Intreprinzatorilor din Bihor a fost un eveniment organizat si cu sprijinul Federatiei Patronilor Bihor. Impreuna cu partenerii implicati in organizarea forumului, EximBank a prezentat cele mai bune solutii de finantare pentru companiile bihorene. Astfel, cei prezenti au aflat amanunte despre dezvoltarea comunitara prin initiativa antreprenoriala. Au fost lansate programele de sustinere a antreprenoratului (proiectul "Femei pentru femei"), femeile de afaceri putand afla multe despre produsele speciale oferite de banca pentru facilitarea fondurilor structurale, care sunt cerintele pentru accesarea programelor comunitare pentru IMM etc.