Oamenii de afaceri din judetele Bihor, Satu Mare si Salaj au fost invitati, ieri, la Oradea, la cea de-a 22-a editie a conferintelor SolePAD (Solutii Eficiente Pentru Afaceri Durabile). Evenimentul, organizat de Agora Media impreuna cu Federatia Patronilor Bihor, s-a desfasurat in sala de conferinte a Hotelului Nevis.
Desi au fost invitati multi oameni de afaceri si importante personalitati publice oradene, printre care Mircea Ghitea, prefectul judetului Bihor, Petru Filip, primarul municipiului Oradea, Alexandru Kiss, presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ioan Micula, presedintele Camerei de Comert si Industrie Bihor, acestia nu au fost prezenti la deschiderea evenimentului. Ba, mai mult, sala de conferinta a fost aproape goala.
Constantin Badea, directorul general al Camerei de Comert si Industrie Bihor, a declarat tuturor celor prezenti ca astfel de intruniri sunt benefice pentru mediul de afaceri, intrucat asa pot afla investitorii care sunt conditiile draconice pe care un solicitant de fonduri structurale trebuie sa le indeplineasca pentru a le putea accesa. "Ne confruntam cu o birocratie extrem de stufoasa, solicitantilor li se cer tot felul de formulare inutile, documente peste documente, parca in bataie de joc. Este important sa se cunoasca toate aspectele, altfel ne trezim cu surprize in momentul in care dorim sa accesam banii anuntati de UE", a precizat reprezentantul CCI Bihor.
Programul SolePAD Oradea
s-a axat pe cele mai eficiente solutii IT&C de scadere a costurilor pentru companii si a adus in prim-plan informatii utile despre fondurile europene nerambursabile pentru IMM. Care este rolul unei infrastructuri IT sau pe ce se bazeaza afacerile de succes au fost intrebari la care a raspuns Ovidiu Muntean, business development manager in cadrul companiei Lasting. A doua parte a conferintei a debutat cu prezentarea solutiilor pe care producatorul american Dell le ofera IMM-urilor din Romania.
Discutiile au vizat aspecte concrete privind posibilitatile de accesare a fondurilor nerambursabile in domeniul IT&C. SolePAD este programul de conferinte unde firmele pot afla cum si cu ce pot realiza cele doua imperative ale managementului modern: folosirea sistemelor informatice si eficientizarea cheltuielilor. Management modern si eficient inseamna viteza de reactie la miscarile pietei si cerintele clientilor, respectiv controlul eficient al costurilor.