Ford B-Max a fost o aparitie romaneasca inedita la Salonul Auto de la Geneva. Este o masina compacta, cu multa tehnologie incorporata. Autoturismul va ajunge efectiv la clienți de la sfarsitul lunii iulie incolo.
Intr-o atmosfera incendiara, versiunea de serie a Ford B-Max a fost prezentata la Salonul Auto de la Geneva, din Elveția, in premiera mondiala. Cinci masini fabricate in uzina auto din Craiova si-au facut apariția la standul Ford de la Geneva, unde au fost plimbate prin fața publicului numeros. Fordul oltenesc a fost prezentat de presedintele Ford Motor Company, Alan Mulally, si de presedintele Ford Europa, Stephen Odell, iar dupa dezvelirea primului Ford B-Max in varianta de serie, o trupa de tineri a prezentat pe tablete Iphone toate caracteristicile vehiculului, intr-un joc inedit de lumini si sunete.

Va merge la export in proporție de peste 95%

"Ford B-Max revoluționeaza realmente gandirea tradiționala cu privire la masinile din aceasta clasa si promoveaza un concept care nu a mai fost incercat de alți producatori. Deschide perspectiva unor idei noi si incitante despre ce se poate face cu o masina compacta. Dar aceasta este mai mult decat o masina compacta, inteligenta si versatila. Ultimele tehnologii Ford implica faptul ca B-Max este mai distractiv de condus, ofera siguranța sporita si realizeaza un consum de combustibil de inalta clasa. Face lucruri pe care celelalte autovehicule nu le pot face. Credem ca Ford B-Max va avea un impact major asupra pieței masinilor compacte", a spus Stephen Odell, presedinte si CEO Ford Europa. B-Max va fi fabricat exclusiv in uzina auto de la Craiova. Peste 95% din producția de B-Max din Banie va fi destinata exportului in țarile europene, Romania deținand sub 1% din aceasta piața, asa cum a afirmat la Salonul Auto de la Geneva directorul Companiei Naționale de Vanzari a Ford Romania, Henrik Nenzen.
B-Max, masina care suna singura la 112

B-Max este echipata cu sistemul Ford SYNC de conectivitate incorporat cu activare vocala. In cazul unui accident, masina suna singura la 112, transmițand coordonatele autoturismului, in funcție de datele de pe GPS. Acest sistem inteligent, prezentat zilele trecute la Barcelona, la salonul de smartphone-uri, este capabil sa salveze vieți. De asemenea, include dotarea Emergency Assistance (asistenta de urgența), conceputa sa ii ajute pe pasageri sa solicite ajutor in cazul unei coliziuni. Sistemul de acces usor (Easy Access Door) al Ford B-Max asigura intrarea si iesirea neobstrucționate, cu usile din fața cu sistem clasic de deschidere si cele din spate glisante. Stalpii centrali lipsesc, ei fiind inclusi in usi.
Bazat pe platforma globala B-car de la Ford - comuna cu noul Fiesta -, B-Max prezinta viziunea companiei asupra unui vehicul "multi-activity" compact premium, care combina un spațiu extraordinar si versatilitatea cu un exterior inteligent si stilat. Prețul inca nu a fost dezvaluit, acesta fiind anunțat pe 22 martie la Bucuresti, cand va avea loc lansarea masinii in Romania.

Cum este B-Max

Autovehiculul care va fi produs la Craiova pe scara larga in a doua jumatate a anului este compact si multifuncțional. B-Max are patru metri lungime, doar cu 11 centimetri mai lung decat Fiesta cu cinci usi. Aceasta, deoarece clienții solicita masini de talie mica. Ford susține ca noul B-Max are un consum mai mic cu 15% decat cel mai apropiat competitor. Vehiculul este echipat un un motor EcoBoost de 1 litru, pe benzina in varianta de 120 de cai-putere. Acest motor va intra in fabricație tot la Craiova si va fi produs si pentru alte modele Ford. Exista si varianta diesel TDCi, la 95 de cai-putere.
Dacia Lodgy intregeste podiumul de la Geneva
Inca o apariție romaneasca la Geneva a fost Dacia Lodgy, model care va fi produs integral in Maroc. La prezentarea Lodgy a participat si fostul pilot de formula I, Alain Proust. Acest model va avea un preț care porneste de la 9.900 de euro. Producatorul auto spera ca aceasta sa aiba in Europa un succes similar cu Dacia Logan, modelul romanesc cel mai bine vandut pe piețele vestice.

Premierele de la Geneva, intre lux si extravaganta
Pasionații de masini pot viziona la Salonul Auto de la Geneva multe dintre cele mai extravagante si scumpe noutați din lume in domeniul auto. GrandSport Bugatti Veyron 16.4 a atras privirile multor jurnalisti din lume. Tot din gama sport, Lamborghini a avut o apariție spectaculoasa in Elveția. Gama de lux este completata de Bentley si de Audi TT RS Plus.
(Corespondenta de la Geneva)