Ford intentioneaza sa fabrice un nou model de automobil care va fi construit exclusiv la uzina din Craiova, urmand ca productia unitatii sa fie destinata in special exportului, a declarat presedintele Ford Europa, John Fleming. "Va fi un model nou fabricat in Romania, care va fi produs numai in Romania. Autovehiculul nu va fi conceput in Romania, fiind in proces de proiectare in Germania si Marea Britanie, unde noi ne proiectam masinile", a spus Fleming.

Export de 90%

Totodata, presedintele Ford a precizat ca grupul american intentioneaza sa creasca productia anuala de la Craiova la circa 300.000 de autovehicule, din care 90% vor fi destinate exportului, precum si 300.000 de motoare dintre care circa 70% vor fi livrate in strainatate. Fleming a mai adaugat ca Ford va garanta toate locurile de munca existente la fabrica de la Craiova si chiar va crestere numarul acestora pana la minimum 7.000 de angajati.
"Credem ca aducem experienta noastra in domeniu. Suntem pe locul intai in lume la productia de tir-uri si pe locul trei la productia de vehicule. Putem folosi aceasta experienta, cunostintele noastre, pentru a contribui la dezvoltarea Craiovei", sustine John Fleming. Acesta a mai spus ca, pana in 2012, Ford va cheltui peste un miliard de euro pe an in Craiova si in Romania. Ford s-a angajat sa faca investitii directe de 675 de milioane de euro la Craiova pentru retehnologizarea si modernizarea uzinei. Compania americana spune ca va transforma uzina intr-una dintre cele mai importante unitati de productie Ford din Europa. (A.S.)