Presedintele Ford Europa a anuntat ca nu se vor face angajari la fabrica din Craiova pâna în anul 2010. Abia de atunci "cel mai probabil" se va angaja forta de munca suplimentara, pentru productia noului model Ford
de clasa mica.Ford aplica o lovitura dura fortei de munca din regiunea Olteniei, care astepta cu sufletul la gura mult-promisele locuri de munca din fabrica de automobile din Craiova. Desi Ford România anunta cu fiecare ocazie ca va dubla numarul de salariati ai fabricii din Banie, angajarile nu vor demara pâna în 2010. Nici anul 2010 nu este o certitudine, oficialii Ford sustinând ca vor începe angajarile "cel mai probabil" în anul respectiv. Reprezentantii consultantului pentru Ford, McGuireWoods, sustin ca presedintele Ford Europa, John Fleming, a facut public faptul ca numarul actual de angajati din uzina craioveana este suficient pentru producerea, în 2009, a utilitarei Transit Connect. "Asa cum a spus domnul John Fleming, presedinte Ford Europa, numarul actual al angajatilor este suficient pentru demararea productiei utilitarei Transit Connect la Craiova în 2009. Cel mai probabil, angajarile vor începe din 2010, dupa intrarea în productie a unui nou model Ford de clasa mica", a precizat Nadia Crisan, consultant McGuireWoods. Oficialii Ford anuntasera înca de la preluarea fabricii craiovene ca vor pune accent pe angajarea de personal direct productiv. Liderul sindical din fabrica, Ovidiu Cioroianu, spune ca productia automobilului Transit Connect nu este una de sute de mii de masini anual, astfel ca "personalul actual banuiesc ca ar fi suficient. Din celalalt model Ford de clasa mica, model ce va intra în productie din 2010, se vor produce mai multe autoturisme, astfel ca este posibil sa se faca angajari din ultima parte a anului 2009".  
7.000 de locuri de munca promise Fosta fabrica Daewoo are actualmente 3.900 de angajati. În ultimul comunicat de presa, transmis ieri GdS, Ford Motor Company anunta ca dublarea numarului de salariati de la Craiova, de la 3.900 la 7.000 de persoane, este un obiectiv care va fi atins abia în 2012. Autoritatile române, în frunte cu premierul Calin Popescu Tariceanu, au anuntat, în repetate rânduri, ca, pe lânga cele 7.000 de locuri de munca directe din fabrica, venirea Ford la Craiova va crea aproximativ 40.000 de locuri de munca pe orizontala.