Ford Motor planuieste sa faca investitii in valoare de 9,2 miliarde de dolari in unitati de productie din Mexic. Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, aceste unitati ar urma sa inlocuiasca aproape jumatate din capacitatile de productie la care s-a renuntat in urma deciziei constructorului american de a inchide mai multe fabrici din Statele Unite.
Potrivit unor documente confidentiale, care au fost predate de un angajat al companiei unui ziar din Michigan, aceste investitii ar putea fi puse in practica in urmatorii sase ani, existand chiar posibilitatea dublarii numarului vehiculelor produse intr-un an in Mexic, acesta ajungand la 850.000. In documentele mentionate se mai arata ca masinile produse in aceasta tara ar putea fi aduse apoi in Statele Unite la costuri reduse, sub incidenta Acordului Nord-American de Liber Schimb.
O astfel de decizie ar da insa nastere la proteste masive in randul membrilor confederatiei sindicale "United Auto Workers", pentru ca aceasta ar pierde aproape 30.000 de locuri de munca.
In cazul in care informatia prezentata de ziarul american Oakland Press se confirma, investitiile facute de Ford ar conduce la crearea a 150.000 de noi locuri de munca in Mexic, aceasta insemnand reducerea ratei somajului cu aproximativ 15 la suta. Totodata, cele 9,2 miliarde de dolari ar reprezenta intre sapte si noua la suta din totalul investitiilor straine in Mexic.
Pana in prezent, purtatorul de cuvant al companiei Ford, Oscar Suris, a refuzat sa comenteze pe marginea acestor informatii, precizand ca este vorba despre "simple speculatii".
De asemenea, Paul Krell, reprezentant al confederatiei "United Auto Workers", a precizat ca organizatia sa nu cunoaste amanunte despre existenta unui astfel de plan, neputand face comentarii inaintea unei discutii cu conducerea Ford.