Ford Europa spune ca din cauza crizei este nevoita sa ia unele masuri dar nu le da publicitatii. Compania analizeaza posibilitatea producerii noii generatii a Ford Focus in alta fabrica din Europa in afara celei din Germania. La uzina din Craiova se vor produce motoare de capacitate mica (pe benzina) dar abia din 2010.


Ford Europa a anuntat ieri printr-un comunicat de presa ca ia masuri decisive pentru a alinia capacitatea de productie la necesitatile viitoare ale companiei in perioada de criza "din cauza declinului fara precedent al pietei auto europene si a continuarii perspectivei economice negative". Schimbarile anuntate de manageriatul companiei vizeaza fabricile din trei tari printre care si Romania. "Ford Europa trebuie sa revina la o profitabilitate durabila cat mai curand posibil. Vom face tot ceea ce este necesar pentru a asigura in continuare viabilitatea companiei noastre si se pot astepta actiuni suplimentare" a precizat John Fleming presedintele Ford Europa.
Producatorul de autoturisme ajusteaza activitatea la fabrica din Valencia (Spania) unde se va produce un motor EcoBoost pe benzina si se va lucra in doua schimburi. In rest sunt anuntate doar permutari de activitati intre centrele de productie din Europa dar nici o masura concreta de diminuare a productiei. Despre personal Ford anunta ca se face o analiza continua a necesitatii de forta de munca din Europa.

In Banie se vor fabrica motoare din 2010

Tot motoare de ultima generatie de tip EcoBoost pe benzina si de capacitate mica se vor produce in fabricile din Koln si Craiova anunta compania. Reprezentantul Ford in Romania Nadia Crisan a precizat pentru GdS ca motoarele EcoBoost vor fi fabricate la Craiova abia in cea de-a doua jumatate a anului 2010.

Transit Connect - la Craiova anul acesta?

Ford isi reafirma angajamentul de a produce autovehicule in Romania Germania si Spania. Insa comunicatul de presa al companiei nu lamureste situatia productiei de autoturisme in fabrica de la Craiova. Nadia Crisan a mentionat ca "planurile Ford pentru Craiova nu s-au schimbat. In 2009 in a doua jumatate a anului se va introduce in fabricatie modelul Transit Connect la Craiova".
Fabrica din Saarlouis (Germania) va fi principalul centru de fabricatie a noii generatii Ford Focus mai anunta compania. Ford a confirmat de asemenea ca analizeaza posibilitatea "unei alte surse de productie in Europa pentru o versiune a urmatoarei generatii Ford Focus si aceasta analiza va fi finalizata in viitorul apropiat". Reprezentantul Ford in Romania nu a putut preciza daca noua locatie pentru viitoarele modele Ford Focus va fi fabrica de la Craiova.