Reprezentantii companiei Ford au aflat ieri de la premierul Tariceanu ca procesul de privatizare a companiei Daewoo Automobile Romania a fost accelerat recent printr-o decizie adoptata de Guvern, care a hotarat si constituirea comisiei guvernamentale de privatizare.
Tariceanu a precizat la inceputul discutiei ca procedurile de privatizare a companiei Daewoo Automobile Romania ar urma sa inceapa in martie si vor fi finalizate in vara lui 2007. In urma cu circa doua saptamani, surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca Executivul analizeaza posibilitatea de a vinde intregul pachet de actiuni detinut de stat la Daewoo Automobile Romania, de 72,4% din titluri, o decizie in privinta strategiei de privatizare urmand sa fie luata in perioada urmatoare.
Compania Automobile Craiova, detinuta de stat, a cumparat actiunile detinute de compania coreeana Daewoo Motor la uzina de Automobile Daewoo Craiova pentru 60 de milioane de dolari. In urma tranzactiei, Automobile Craiova si-a majorat participatia la Daewoo Romania la 100%. Statul este actionarul majoritar al Automobile Craiova, cu 72,4% din actiuni, iar SIF Oltenia detine 22%.
Presedintele AVAS a anuntat in urma cu aproximativ o luna ca General Motors (GM) si Ford - SUA, Tata - India si Chery Automobile (China) sunt interesate de preluarea Daewoo Automobile Romania. Insa, potrivit editiei electronice a publicatiei "Shanghai Daily", compania chineza nu intentioneaza sa cumpere uzina din Craiova. (M.C.I.)