Legislatia privind Fondul Proprietatea va suferi unele modificari deoarece doar astfel se va obtine autorizatia din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Potrivit unei declaratii a presedintelui Consiliului de Supraveghere a Fondului, Alexandru Paunescu, preluata de Mediafax, pasul ulterior autorizarii va fi listarea fondului la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).
Acesta a mai adaugat ca listarea Fondului la Bursa se va face chiar daca nu vor fi listate si toate companiile din portofoliul fondului. Mai mult, Paunescu apreciaza ca listarea tuturor companiilor ar intarzia listarea fondului la BVB cu cel putin doi ani. Alte strategii cu privire la Fondul Proprietatea dezvaluite de Paunescu mai sunt si cele referitoare la campaniile de imbunatatire a imaginii Fondului. Acesta a precizat ca se va desfasura o ampla promovare a imaginii prin intermediul canalelor TV, care, in opinia acestuia, ar fi mult mai eficienta decat cea realizata prin intermediul presei scrise. Pana in prezent, numarul actionarilor este doar de 800, in timp ce estimarile arata ca numarul acestora va depasi 100.000. (M.H.)