Obiectivul de Vaslui informeaza: Ne asteapta criza alimentara

Senatoarea Doina Silistru sustine ca, desi principala ramura economica a tarii - agricultura, merge inca bine, Romania este predispusa la o criza alimentara.
Parlamentarul social-democrat Doina Silistru si-a prezentat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa activitatea din Senatul Romaniei din ultimul an. Doina Silistru a avut 20 de intrebari adresate ministrilor din cabinetul Boc pe diverse teme de interes national si local. De asemenea, activitatea de senator din ultimul an a social democratei Doina Silistru mai cuprinde si 15 interpelari si 25 de luari de cuvant in plenul sedintelor din Senat. In teritoriu, 115 cetateni au trecut pragul cabinetului senatorial cu diverse probleme.
Parlamentarul social-democrat afirma ca, la ora actuala, lucrurile nu merg deloc bine in Romania si ca foametea bate la usa.
"Foametea este o problema mondiala. La momentul de fata, principalul obiectiv al lumii intregi este reducerea saraciei
extreme. Din ce in ce mai multa lume sustine ca se va ajunge si la o criza alimentara. Ar fi un dezastru pentru tara noastra daca s-ar ajunge aici. In momentul de fata, lucrurile in agricultura merg bine, in sensul ca au fost inregistrate productii bune, dar nu se stie ce va fi pe viitor", a spus Doina Silistru.
Ea mai afirma ca agricultura este ramura care poate salva Romania de dezastru la ora actuala, dar pentru asta este nevoie de un program coerent: "Multa lume ne invidiaza pentru agricultura pe care o avem. Ne situam pe locul al saselea in Europa in ceea ce priveste suprafata agricola, cu 14,8 milioane de hectare. Este pacat sa nu se faca ceva in acest sens. USL a lansat deja un program pe agricultura care prevede asigurarea infrastructurii, a sistemelor de irigatii si apei pentru agricultori. Romania va produce suficient pentru consumul populatiei si pentru a deveni din piata de desfacere un jucator pe piata internationala. Mai mult, banii pentru agricultura trebuie sa ajunga la agricultori, nu sa fie directionati pe criterii politice".