Agerpres informeaza: Corina Cretu: "Blocarea negocierilor guvernului cu FMI arata slabiciunea Executivului".
Blocarea negocierilor guvernului cu Fondul Monetar International arata slabiciunea Executivului, "care a cedat inca odata", a declarat sambata europarlamentarul PSD Corina Cretu.
"Faptul ca negocierile privind scrisoarea de intentie s-au incheiat arata faptul ca nu au fost adevarate negocieri. Practic, adevaratul premier al Romaniei, de mult timp incoace, este FMI. Cred ca fost si este o mare greseala ca aceste scrisori si negocieri nu sunt deloc transparente" a precizat Cretu. In opinia sa, aceste lucruri ar fi trebuit discutate in Parlamentul Romaniei si aratate care sunt implicatiile, pe larg, pentru populatia tarii. "Este cea mai mare rata de indatorare pe care am avut-o in Romania si care va fi platita de generatii intregi de acum inainte", a afirmat europarlamentarul social-democrat.
In legatura cu privatizarea firmelor de stat, Corina Cretu a spus ca si aceasta problema ar fi trebuit dezbatuta impreuna cu economistii si partidele politice, pentru ca este vorba despre decizii care implica viata a zeci de mii de oameni. "Practic, se vor privatiza pentru ca cei de la FMI vor privatizarea totala a tuturor intreprinderilor. Acest lucru inseamna ca cele 18 companii de stat vor fi privatizate in perioada urmatoare si se vor inregistra cel putin peste 30.000 de noi someri" a mai precizat Corina Cretu.
Ea avut un punct de vedere si cu privire la proiectul de lege initiat de parlamentarul PSD Victor Socaciu privind dublarea filmelor straine in limba romana. "Nu stiu care a fost mecanismul prin care domnul Socaciu a ajuns la concluzia ca nu avem nevoie sa auzim o limba straina vorbita natural. Nu este o idee buna", a argumentat Corina Cretu. AGERPRES