Reprezentantii coalitiei de guvernare au discutat despre componenta echipei care va participa la discutiile cu Fondul Monetar European si cu reprezentantii Comisiei Europene.
Din echipa desemnata de premierul, Emil Boc, fac parte: ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, ministrul Economiei, Adriean Videanu, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, vicepremierul Dan Nica, ministrul Muncii, Marian Sarbu, si ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Constantin Nita.
Potrivit vicepresedintelui PD-L Gheorghe Flutur, delegatia va urmari teme precum: plafonul garantiilor guvernamentale, resursele pentru investitii, neimpozitarea profitului reinvestit si problema deficitului bugetar.
"Premierul a cerut colegilor nostri parteneri in coalitie sa ne asumam impreuna parteneriatul pentru Romania. S-a propus un calendar de actiuni pe teme precum reforma in Educatie, pachetul de legi in invatamant, legile privind descentralizarea, salarizarea unica, reforma si restructurarea agentiilor guvernamentale", a afirmat vicepresedintele PD-L.
Gheorghe Flutur a mai spus ca ministrul Gheorghe Popea i-a informat astazi pe membrii coalitiei ca au intrat primii bani de la Comisia Europeana, apropape 1, 5 miliarde de euro. Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a dat si un raspuns purtatorului de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz: raspunsul la intrebarea cei 5 miliarde de euro care au venit de la FMI, aici este vorba de bani care au mers la Banca Nationala asa cum stiau si colegii nostrii parteneri de coalitie, a declarat Gheorghe Flutur.
Bogdan Niculescu Duvaz a solicitat ministrului de Finante sa raspunda la trei intrebari:
1) Cum a fost folosita prima transa de 5 miliarde de euro ca si celelalte transe de imprumut de la UE si de la bancile europene?
2) Care sunt rezultatele concrete?
3) Unde s-au dus acesti bani in sprijinul programelor de iesire din criza?
Raspunsurile, dupa cum s-a vazut din cele declarate de Flutur, nu satisfac nevoia si obligatia de informare corecta si completa a opiniei publice.