Cunoscutul actor si om de televiziune Florin Calinescu, patronul celei mai de succes afaceri din domeniul opticii romanesti - Pro Optica - are, mai nou, afaceri cu vrajitoare. Concret, mai multe Mame Omida dambovitene - ghicitoare si clarvazatoare care isi ofera serviciile oculte la mica publicitate - au comandat la Pro Optica realizarea unor globuri mari de sticla optica, pentru a le prezenta clientilor drept celebrele globuri de cristal.
Elaborarea unui astfel de obiect presupune o aparatura speciala de prelucrare, slefuire si finisare a sticlei optice, care este extrem de pretentioasa si de o foarte mare claritate, motiv pentru care urmasele mamei Omida au apelat la firma patronata de faimosul Florin Calinescu. Surse din cadrul Pro Optica au declarat pentru Inpolitics ca au avut, si in trecut, astfel de comenzi, pe care le-au onorat cu promptitudine.
Aceleasi surse ne-au explicat ca, din punct de vedere financiar, "vrajitoarele reprezinta niste clienti la fel de buni ca oricare altii". Mentionam ca Pro Optica, pe care Florin Calinescu se afla in tratative sa o vanda unui consortiu israelian, este specializata in proiectarea de obiective optice, folosite pentru dotarea fortelor armate.