Grupul FlorideLux a deschis prima floraria offline din Capitala, dupa o investittie de 25.000 de euro. Situata in centrul Bucurestiului,, pe Bd. Nicolae Titulescu nr. 81 - 87, FlorideLux Titulescu a fost proiectata ca un concept store 100% tehnologizat, dotata cu prima vitrina interactiva din retailul clasic romanesc, care le va permite clientilor sa interactioneze cu tot portofoliul FlorideLux, inclusiv cel online.
Floraria FlorideLux din Titulescu este si primul magazin offline deschis in regim propriu, si nu de franciza, al grupului FlorideLux, decizie care, sustin reprezentantii companiei, acopera nevoia componentei offline in structura business-ului, pe o piata din ce in ce mai puternica, cu concurenta acerba.
"Piata bucuresteana este dificila, aglomerata, cu un mix atipic de cumparatori, intre cei traditionalisti, care tin la florarul lor dintotdeauna, si cei moderni, care sunt mereu in cautare de flori, buchete, plante si cadouri inedite. Statisticile noastre arata ca in Bucuresti sunt peste 800 de tarabe cu flori si in jur de 200 de florarii. Vorbim de o piata de aproape 40 de milioane euro, cumulata intre vanzarile zilnice si evenimente", ne-a spus Marius Dosinescu, CEO si Fondator FlorideLux.
Noua florarie din Titulescu este si cel mai puternic tehnologizat magazin din Romania, dotat cu vitrina interactiva in valoare de 2.500 de euro, care le permite clientilor sa interactioneze si cu websitul FlorideLux direct din strada.


Circa 600 de clienti lunar si afaceri de 150.000 euro in primul an

Reprezentantii florariei estimeaza o medie de circa 600 de clienti, lunar, pentru concept store-ul FlorideLux, preponderent femei - peste 60%, persoane active, cu venituri peste medie si varste intre 25 si 55 de ani.
"Cifra de afaceri in primul an de activitate va fi de aproximativ 150.000 euro, avand in vedere ca floraria va fi atat magazin, cat si centru de productie pentru comenzile online. Clientii vor avea la dispozitie o gama larga de produse, de la aranjamente florale, buchete, cadouri, flori la fir, pana la cadouri pentru casa si gradina", a mai spus Marius Dosinescu.