Firmele si companiile multinationale din Romania care au cel putin 50 de angajati vor trebui sa aiba de la 1 ianuarie 2007 cate un comitet european de intreprindere, a declarat recent la intalnirea cu reprezentantii directorilor de resurse umane de la marile firme din Capitala presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.
El a explicat ca un astfel de comitet va functiona obligatoriu in orice firma care are cel putin 50 de angajati, iar infiintarea comitetelor se va face pe baza Legii 217/2005.
Potrivit lui Hossu, membrii comitetului vor avea rolul de a-i informa pe patroni despre problemele din companie. Ei se vor intalni periodic si vor asigura si dialogul dintre patroni si angajati. "Noi nu vom avea o copiere a comitetelor de intreprindere care exista in Europa, ci unele originale. Din datele pe care le avem noi, 25% din productivitatea muncii se pierde din cauza zvonisticii privind restructurarea din firma", a explicat Hossu.
Presedintele Cartel Alfa a mai spus ca zvonistica din firma poate duce la "pericolul de instabilitate psihica", pericol care va putea fi evitat prin comitetul de intreprindere. (D.E.)