Consiliul Concurentei a demarat ieri o campanie publica de incurajare a reprezentantilor companiilor sa denunte cartelurile din care fac parte.
Astfel, autoritatea de concurenta va reduce amenzile sau nu-i va sanctiona deloc pe cei care vor denunta intelegerile ilegale de preturi si vor aduce informatii si probe referitoare la existenta acestora.
Presedintele Consiliului, Mihai Berinde, a declarat ca “am constatat interes din partea agentilor economici in a cunoaste mecanismul, in a cunoaste care sunt efectele si sunt convins ca este un concept care incetul cu incetul se va impune si pe piata romaneasca pentru ca este profitabil pentru consumatori si pentru intreaga piata romaneasca“. Berinde se refera la introducerea de catre Consiliul Concurentei a politicii de clementa.
Totodata, autoritatea de concurenta a pus de ieri la dispozitia agentilor economici o linie telefonica cu acces gratuit. Numarul TEL VERDE este 0800.800.267 si poate fi accesat in permenenta, indiferent de zona geografica.
De asemenea, cei interesati pot dezbate teme de actualitate din domeniul concurentei si ajutorului de stat in cadrul unui forum de pe siteul institutiei: www.consiliulconcurentei.ro.