Germania cauta ingineri. In pofida crizei economice, firmele din aceasta tara duc lipsa de aproximativ 60.000 de specialisti in matematica, informatica, stiintele naturii si tehnica.
Este vorba de domenii de maxima importanta pentru viitorul tarii, a tinut sa sublinieze Thomas Sattelberger de la Deutsche Telekom.
"Inovatiile in domeniul stiintelor naturii si al tehnicii au propulsat Germania in prima liga a economiilor de piata super-dezvoltate. Iar viitorul Republicii Federale depinde si de aceste discipline, ca si de serviciile legate de tehnologie", a spus acesta.
Din pacate, prea putini tineri germani studiaza discipline tehnice si stiintele naturii. Expertii incearca deja de un an sa-i convinga pe tineri sa studieze discipline tehnice si stiintele naturii. Dar chiar daca noile initiative ar avea succes, va dura inca foarte mult pana cand eforturile vor da roade.
In plus, realitatea nu este prea incurajatoare, deoarece fiecare al patrulea student la stiintele naturii si la disciplinele tehnice renunta la studii si paraseste facultatea fara o diploma. Astfel, exista prea putini absolventi pentru locurile de munca libere in Germania in aceste domenii.
In plus, se pensioneaza in jur de 60.000 de ingineri pe an in aceasta tara. Expertii solicita reforme ale sistemului universitar care sa le permitastudentilor mai mult timp pentru studiu.
Citeste mai mult pe www.dw-world.de.