Firmele din Bucuresti si din judetul Ilfov vor putea depune prin Internet declaratiile fiscale de la 1 ianuarie 2007 prin extinderea sistemului disponibil in prezent numai marilor contribuabili, a declarat Robert Hofnar, director in Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), citat de Mediafax. El a precizat ca sistemul va viza contribuabilii mici si mijlocii si va fi realizat pe pagina de Internet a Ministerului Finantelor Publice. Mai mult, pana in ianuarie 2008 sistemul ar putea fi extins la nivel national.
Pentru depunerea declaratiilor prin Internet va fi necesar un certificat de cazier digital, care va putea fi obtinut de catre reprezentantul legal al firmelor, in baza unei cereri insotite de anumite documente.
"Documentele necesare vor fi prevazute intr-un ordin al ministrului Finantelor Publice, care acum este in stadiul de proiect", a explicat spus Mihaela Hutanu, director in cadrul ANAF, care a mai spus ca printre documentele solicitate s-ar putea numara actul de autorizare a functionarii agentului economic si documentul de identificare a reprezentantului legal. (M.C.I.)