Dupa ce unele banci au creat pe site-urile lor o sectiune special dedicata imobilelor aflate in executare silita, unele societati de leasing au facut sectiuni asemanatoare pentru bunurile recuperate de la clientii rau-platnici.

Un exemplu in acest sens este BCR Leasing IFN, care a lansat site-ul http://revanzare.bcr-leasing.ro, ce ofera celor interesati de chilipiruri posibilitatea de a cumpara autovehicule si echipamente la preturi avantajoase. Acestea pot fi achizitionate atat de persoane fizice, cat si juridice, prin toate sistemele de plata: numerar, leasing sau credit. Cautarea se poate face dupa marca preferata (aproximativ 60 de variante), caracteristici tehnice, pret, an de fabricatie, tip de combustibil, numar de kilometri parcursi (in oferta exista chiar si autovehicule cu zero kilometri), iar vehiculele propuse pentru revanzare pot fi vizualizate impreuna cu toate detaliile referitoare la numarul de identificare a ofertei, model, culoare, an fabricatie, kilometri rulati, putere etc. "Principalele avantaje ale ofertei de bunuri recuperate sunt legate de posibilitatea achizitionarii in leasing a acestora in conditii financiare atractive, de posibilitatea negocierii, de alegerea duratei contractului in functie de dorinta si situatia clientului si de posibilitatea recuperarii TVA-ului, in cazul firmelor. Mai mult, calitatea masinii este mai bine corelata cu pretul sau de vanzare, intrucat stabilirea pretului are la baza, printre altele, o expertizare tehnica facuta de specialisti", a declarat Claudiu Stanescu, director general al BCR Leasing IFN.

Parcurile pentru masinile recuperate, doar in zona Bucurestiului

Pentru a beneficia de vehiculele scoase la revanzare (al caror pret afisat reprezinta baza de referinta in negocierea unei oferte de pret personalizate), potentialul client trebuie sa-si aleaga autovehiculul/echipamentul dorit si sa contacteze un specialist al Departamentului de Revanzare care sa-i faciliteze vizionarea acestuia. Dupa aceea, trebuie sa trimita la BCR Leasing IFN oferta sa de pret, utilizand un formular care se poate descarca de pe site. Pretul de vanzare se stabileste pe baza celei mai bune oferte primite, utilizand ca baza de apreciere rapoartele de evaluare si cotatiile pietei pentru tipul de autovehicul ofertat. Raspunsul va veni in maximum cinci zile lucratoare de la data transmiterii ofertei. "In prezent, BCR Leasing IFN dispune de parcuri pentru masinile recuperate doar in zona Bucurestiului, de unde se administreaza centralizat activitatea de revanzare. Pentru moment, potentialul client ar trebui sa vina in Bucuresti pentru receptia masinii", a precizat Claudiu Stanescu.