55 de intreprinderi mici si mijlocii au obtinut, anul trecut, bani europeni in urma accesarii programelor derulate prin Agentia Teritoriala a IMM-urilor Galati.

Potrivit declaratiilor directorului Agentiei Teritoriale a Intreprinderilor Mici si Mijlocii Galati, Bogdan Costin, mai multe firme din judetul nostru au reusit sa atraga fonduri europene dupa ce au accesat programele derulate prin intermediul institutiei pe care o conduce. Astfel, 55 de IMM-uri au obtinut in total 1.553.160 de lei. Cei mai multi bani au fost atrasi de firmele al caror domeniu de activitate este productie termopane si productie mobila. Este vorba despre 8 IMM-uri, care au obtinut un total de 890.300 de lei.

Tot 8 firme din judetul nostru au atras fonduri europene in valoare de 270.800 de lei dupa ce au accesat programul de modernizare si dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata. Cu toate acestea, cele mai multe firme au reusit sa atraga bani europeni dupa ce au accesat programul pentru sprijinirea dezvoltarii IMM-urilor prin fonduri in limita sumelor platite pentru profitul brut reinvestit.

De aceasta data, este vorba despre 11 firme care au obtinut un total de 92.562 de lei. Domeniile de activitate al acestor IMM-uri sunt confectii metalice, servicii protectie si paza, IT, servicii, vanzari, servicii in domeniul agricol. O noutate printre firmele care au primit bani europeni este un IMM al carui domeniu de activitate este productia de lumanari. Acesta a accesat 5.163 de lei.